September 2021: 

In deze nieuwsbrief:
1 -BRO: BHR-GT 2.1
2 -VeldwerkGT, versie 185
3 -Valideer zelf in het veld aan BRO BHR-GT 2.1
4- VeldwerkGT uitproberen?

_______________________________________________________

1 – BRO: BHR-GT 2.1

Vanaf 1 juli 2021 moeten de gegevens van geotechnische booronderzoeken voor overheidsprojecten digitaal aangeleverd worden aan de BRO volgens versie 2.1.

Moet je dus gegevens aan de BRO aanleveren zorg dan dat je de nieuwste versie van VeldwerkGT gebruikt, versie 185 of hoger.

                               

Wil je hier meer over weten? Stuur ons een mail met je vraag naar: info@veldapps.com                              


2 – VeldwerkGT, versie 185, makkelijker en leuker!

We hebben VeldwerkGT geschikt gemaakt voor de BRO-BHR-GT 2.1 en verder optimaliseerd waardoor je als veldwerker nu veel makkelijker de gegevens kunt invoeren op je telefoon of tablet. Er zijn diverse handigheidjes ingebouwd zodat je in het veld sneller kan werken, zoals: 

1-Trajecten intypen of invoeren met je duim of vinger door een schuifbeweging.

2-Bij een monster moet je van bij type steekbus erg veel gegevens vastleggen. Daarom hebben we diverse sneltoetsen gemaakt op basis van de diameter van de steekbus. 

3-De primaire- en secundaire grondsoorten kun je met de NEN-14688 afkortingen snel selecteren.
    

4-Handige overzichten van bv. de bodemlaagTrajecten

5-Bekijk je profiel in het veld, klik erop en muteer de laag wanneer je nog wat wilt aanpassen en valideer je boorbeschrijving aan de BRO!

Wil je hier meer van weten? Stuur ons een mail met je vraag naar: info@veldapps.com
                              


1 – Valideren in het veld aan BRO

Een boorbeschrijving maken volgens de NEN-ISO14688 betekent niet dat deze ook automatisch gevalideerd wordt aan de BRO 2.1. Daarvoor moeten in het veld meer gegevens vastgelegd worden. 

Met de nieuwe versie van VeldwerkGT kun je als veldwerker zelf je boorbeschrijving aan de BRO valideren.

Zo leer je deze nieuwe manier van beschrijven in het veld makkelijker aan (door regelmatig te valideren en te controleren of je het goed hebt ingevoerd). 

         

Maar in het veld valideren doe je ook om te voorkomen dat je collega’s op kantoor achteraf nog aanpassingen moeten doen om de boring voor de BRO gevalideerd te krijgen. Ben je klaar met de beschrijving dan kun je nu heel makkelijk even valideren om te controleren of je alles goed hebt vastgelegd.

Zijn de boringen valide dan kun je ze daarna direct naar kantoor versturen voor verdere verwerking zoals rapportage of het genereren van een BRO-BHR-GT xml.

Zo ziet het resultaat in VeldwerkGT eruit na validatie van je boringen:

 

Wil je leren valideren? Vraag naar onze mogelijkheden om je hierbij te helpen en te trainen. Stuur ons hiervoor een mail naar: info@veldapps.com
                              


4 – VeldwerkGT uitproberen?

Wil je de nieuwe versie zelf eens proberen?. Dat kan.
Via de url  veldapps.com/V7 kun je de app testen.

Om ermee te kunnen werken moet je wel over een Veldapps-account beschikken of je eerst registreren om een Veldapps-account te verkrijgen. Je kan dan de app 2 weken gratis uitproberen!

                              


Heb je over bovenstaand onderwerp vragen? Stuur je vraag dan per mail naar: info@veldapps.com en we zullen er direct op reageren.


Veldapps ontwikkelteam:  >20 jaar ervaring in softwareontwikkeling binnen het vakgebied Bodem & ICT

Copyright © 2021  Veldapps.com